Skaffa abonnemang trots betalningsanmärkningar

Idag tänker jag ta upp ett problem som sätter stopp för mångas mobilintresse. Betalningsanmärkningar. Jag har vänner som inte riktigt har hanterat pengar rätt som unga och kan därför inte ens idag teckna de flesta abonnemang. Jag vet att det finns många med liknande problem men det finns faktiskt några lösningar som jag tänkte gå igenom här.

Mobilabonnemang med betalningsanmärkningarJag har hittat statistik från CreditSafe som menar på att det idag finns över 300 000 som har minst en betalningsanmärkning i Sverige. Det är otroligt många människor och alla dessa får det väldigt jobbigt att teckna några löpande avtal överhuvudtaget. Mobiltelefoner är ju som vi alla vet så vanligt och integrerat i dagens samhälle att man inte kan leva ett modernt liv utan att kunna nås på ett nummer. Som tur är så finns det faktiskt en del stora mobiloperatörer som har lite alternativ för person med betalningsanmärkningar.

En majoritet av operatörerna tillåter inte alls människor med betalningsanmärkningar. De brukar bli hänvisade till en kontantkortlösning istället. Vill du jämföra kontantkort kan du göra det på MerMobil.se. Aktörerna Tele 2 samt Tre gör faktiskt inte detta utan de har enskilda prövningar där de går igenom personens ekonomi. Det finns en mängd olika punkter som de förhåller sig till när de bestämmer vad man ska få teckna. Vissa av mina vänner har gått igenom detta men är man för lat finns det ett till alternativ. Oftast billigare också. Nämligen Hallon.

Ingen kreditupplysning

Mobiloperatören Hallon gör nämligen inte någon kreditupplysning alls på sina kunder. Detta betyder alltså att alla kan teckna abonnemang där på samma villkor. Oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte. Det är inte heller någon bindningstid vilket jag vet att många uppskattar. De tar betalt direkt från ditt kort istället för fakturor.

På senare tid har andra också hoppat på detta framgångsrika tillvägagångssätt. Både Fello och Comviq har idag särskilda abonnemang där de inte genomför någon kreditupplysning. Hos dessa gälelr det som sagt bara vissa enskilda mobilabonnemang.

Hoppas detta inlägg kunde vara till hjälp för någon. Nu vet ni åtminstone var det är möjligt.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *