Roamingavgifter tas bort inom EU

Hallå i stugan! Idag ska jag dela med mig av en riktigt härlig nyhet som kommer resultera i att många mobilanvändare drar lite på smilbanden.

iPhone utan roamingavgiftIgår, torsdag den 6 april, beslutade EU-parlamentet att med start den 15 juni 2017 ska alla roamingavgifter försvinna. Denna nyhet är det många som blev glada över. Inklusive jag som reser mycket inom EU. Detta innebär alltså att man aldrig behöver betala extra avgifter för att ringa, surfa och smsa/mmsa. Bortsett från vad du betalar i Sverige alltså. För oss vanliga mobilanvändare är detta beslut suveränt, men inte riktigt lika uppskattat av mobiloperatörerna.

Eu-parlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri sa i ett pressmeddelande: ”Det är en enorm vinst för europeiska konsumenter.”. Och vidare: ”Vi kan nu fira faktumet att från och med 15 juni kommer det inte finnas kvar några roaminavgifter. Användare som reser runt i Europa kommer kunna kolla e-post, använda kartor, ladda upp bilder på sociala medier, ringa och smsa utan extra kostnad”. Jag håller med Miapetra till 100%, att det är en oerhört stor vinst för alla oss användare. Bara att slippa betala flera hundra kronor varje vecka för att kunna ha koll på e-posten är något i alla fall jag är enorm lycklig över. Inte heller kommer man komma hem från en resa bara för att hitta en telefonräkning på flera tusen när man glömt stänga av dataroaming.

När det röstades igenom var det 549 för, 27 emot och 50 nedlagda. En enkel vinst med andra ord.

Med lite tur så kan vi kanske se att de svenska mobiloperatörerna slopar roamingavgifterna redan innan det bestämda datumen för att vinna över lite konsumenter. Nu väntar jag bara på att roamingavgifterna skall försvinna utanför EU också. Det skulle vara en verkligt uppkopplad värld att leva i.

Det var allt jag hade för denna gång. Kommer försöka slänga upp något till inlägg idag eller imorgon igen.

Källa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *