iPhone 4 finns inte längre i butik

Eftersom denna blogg heter iPhone 4 är det med sorg i hjärtat jag skriver detta inlägg. iPhone 4, den första iPhonen som gjorde global succé, har slutat säljas. Det är inte bara en butik som har slutat sälja den, utan den finns inte längre att få tag på någonstans. Länge fanns det butiker och handlare som hade kvar några mobiler, eller hittade några som de glömt långt bak på lagret. Nu är det slut med det, och telefonen finns inte längre att köpa i nyskick.

Andrahandsmarknaden för mobiler

Visst finns möjligheten kvar att köpa iPhone 4 på andrahandsmarknader som Blocket och Tradera. Det tråkiga är ju bara att det faktiskt är andra som har haft telefonen innan. Hälften av glädjen med en ny mobil är ju att ‘unboxa’ den som det kallas. När du får originalkartonen från fabriken och sätter igång med att öppna den. Hur den ligger där i lådan, alldeles glansig och sprillans ny. Om jag så bara fick göra en sak i resten av mitt liv skulle det vara att öppna nya mobiler.

iPhone 4 - en del av det förgångna

Det är dock med största sannolikhet en del av det förgångna när det kommer till min första iPhone. Självklart kan det finnas samlare som har köpt modellen när den kom ut, men sedan inte ens öppnat förpackningen. Det är ett himla slöseri om man frågar mig. Mobilen är till för att användas och iPhone 4 är inget undantag.

Värdet i en ny iPhone 4 år 2017

Det är inte så lätt att sätta ett värde på en begagnad mobil när det inte finns några andra ute till försäljning. Min uppfattning är att du bör kunna få 500-1000 kr om du hittar rätt köpare. Annars kan du alltid skriva till mig! 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *