Hälsa och miljö – Hur förhåller sig Apple?

Apple har som de flesta vet engagerat sig väldigt mycket inom områdena hälsa och miljö. Det känns nästan som om deras arbete utgår från det gamla talesättet Lev som du lär. De har som mål att göra så att all energi som företaget använder sig av skall komma från förnybar energi. De fokuserar först och främst på solenergi. Under år 2015 så var redan runt 93 % av all förbrukad energi ifrån just förnyelsebara energikällor. Bara 7 % från deras mål.

Något som kan vara svårt att tro när man se på de lyxiga förpackningarna alla deras produkter kommer i är att dessa är baserade på återvunnet material. Ett annat projekt de också är igång med är att få bort så mycket icke återanvändbart och giftigt material som möjligt från produkterna.

De använder sig till och med faktiskt av robotteknik för att hantera gamla mobiltelefoner. Något som kan låta lite galet. Hittills så har 1.2 miljoner telefoner tagits isär av robotar så att de kan nyttja delarna som är återanvändbara.

När det kommer till hälsa känner nog de flesta Apple-användare idag till applikationen som heter just det. En app som jag använder mig av mycket. Det håller koll på dina aktiviteter och hjälper till att balansera din kost och sömn på ett smidigt sätt. Det är till och med möjligt att integrera applikationen med mindfullness.

Om man tar med tredjepartsutvecklare i sammanhanget så finns det otroligt mycket mer. Då tänker jag givetvis på alla applikationer som finns för så väl iPhone, iPad, OS X och Apple TV. Det är bara att söka på ett relevant begrepp i Appstore så komemr du finna tusentals resultatet angående ämnet.

Som privatperson försöker jag ta hand om min hälsa i vardagen och använder många applikationer för att göra det enklare. Sedan tycker jag det är roligt att vara miljömedveten. Vilket nästan går hand i hand med att vara hälsosam. Åtminstone när man ser till kosten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *