Det är bara att bita ihop – iPhone 8 försenad

Idag tänkte jag ta upp några riktigt tråkiga nyheter. Kinesiska Economic Daily News har nämligen gått ut med uppgifter att Apples nästa mobiltelefon iPhone 8 kommer bli väldigt försenad. Det kan ta så lång tid som tills november innan vi får känna på den. Oerhört ledsamt för en fanboy som jag.

iPhone 8 konceptbild

Obs. Endast konceptbild.

De flesta rykten som cirkulerar på nätet säger samma sak. Apple ska släppa tre nya mobiltelefoner i höst. De första två är iPhone 7S och 7S Plus. Alltså uppgraderade versioner av de som är aktuella i dagsläget. Liknande vad Apple har gjort ett flertal gånger. Det är däremot den tredje mobiltelefonen som jag blir exalterad över.

Den tredje telefonen spekuleras vara iPhone 8 eller iPhone Edition. Ett annat namn som dyker upp lite här och var. Den mobilen påstås vara helt proppfull med spännande teknologi och häftiga lösningar. Det ryktet som fått störst fäste är nog att det sägs att den ska få OLED-skärm. Dessutom så kan just det vara en anledning till att den nu blir försenad.

Problem med tillverkning

Tidningen som gick ut med informationen säger sig ha källor hos Apples underleverantörer. De påstår att det där har uppkommit flera tekniska svårigheter med att tillverka OLED-skärmar i snabbt tempo. Det pratas också om att iPhone 8 ska få ett så kallat 3D-sensing-system. Något som också verkar föra med sig problem.

Det som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Källorna som den kinesiska tidningen sitter på menar att Apple’s ursprungliga plan för lanseringen i september aldrig kommer att fungera. Detta gäller som skrivet endast iPhone 8 och inte de andra två telefonerna 7S och 7S Plus.

I värsta fall kan vi behöva vänta så länge som till november. Något som jag personligen vägrar att tro på tills det blir bekräftat av Apple själva.

Även alla rykten som cirkulerar om den nya iPhone 8 bör kanske man inte fästa sig hårt vid. Ingenting har blivit bekräftas alls i princip och patent som tecknas säger egentligen inget alls. Samtidigt kan man hoppas att ryktena som cirkulerar stämmer då information har läckt i förväg vid nästan samtliga av Apple produktlanseringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *