Att skaffa sig en ny mobiltelefon – När är det dags?

När bindningstiden för ett abonnemang går ut är det många som känner att det är ett naturligt läge att skaffa sig en ny mobiltelefon. Detta är inte nödvändigtvis sant. Är man nöjd med sin telefon så är det kanske onödigt att byta upp sig. Ofta kan man kanske passa på att sänka sin månadskostnad med en hel del bara genom att byta abonnemang.

I dagens samhälle är det ganska vanligt att byta mobiltelefon ungefär vartannat år. En stor anledning till detta är att tekniken utvecklats så oerhört snabbt vilket får din telefon som bara är två år gammal att redan kännas utdaterad. Att byta mobil för ofta kan dra med sig alldeles för stora kostnader. Därför har jag här sammanställt en liten checklista för att du lättare ska kunna veta om det är dags eller inte.

Nya mobiltelefoner

Batteriet laddar ur jättesnabbt

Förmodligen den allra vanligaste anledningen till att folk byter upp sin telefon är att batteriet har blivit dåligt. Detta betyder inte att du måste köpa en ny telefon utan det går ofta att helt enkelt bara byta batteriet. Beroende på vilken telefon du har kan det vara dyrt dock. Ibland är det faktiskt billigare att bara teckna ett nytt abonnemang med en ny mobil.

Mobilsurfen är alldeles för seg

Många mobiler har stöd för att använda internet med 4G. Jag själv skulle inte kunna tänka mig något annat. Vissa har däremot fortfarande mobiltelefoner som inte stödjer det. Är du en av dem så skulle du kunna surfa på nätet oerhört mycket snabbare om du bytte till en telefon med 4G. Utan att ens byta abonnemang. Förutsatt att 4G ingår i abonnemanget(det gör det i nästan alla).

Kameran är lika bra som en potatis

En av de sakerna som har blivit ofantligt mycket bättre på kort tid är kamerorna i mobiltelefoner. Förut var man tvungen att köpa speciella kameramobiler för att ta bra kort. Idag tar däremot nästan alla nya mobiler kristallklara bilder. Föredrar du att använda dig av en separat kamera däremot så kanske inte mobilkameran är något att prioritera. Samtidigt är det dock otroligt smidigt att kunna fånga en bra bild snabbt när något häftigt händer.

Mobilen tar tid på sig

Ibland när en mobiltelefon börjar bli gammal känns det som att den blir oerhört seg. Detta är i alla fall för mig ett stort irritationsmoment. Man sköter ju en hel del vardagssaker i telefonen. Det är helt enkelt inte värt det att slösa bort så mycket tid om dagen för att mobilen vägrar sluta ladda.

Stämmer allt detta in på din mobiltelefon? Då skulle åtminstone jag skaffat en ny direkt. Visst kan det vara dyrt men det finns vissa abonnemang där man binder upp sig i ett till två år och mobilen ingår. På så sätt kan man komma undan till samma månadskostnad man har nu. Har du ett mobilabonnemang som är några år får du faktiskt samma saker inkluderat idag till ett mycket lägre pris.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *